Alexander Jansson gästar podcasten RikaTillsammans. Vår förvaltare, partner och VD, Alexander, deltog nyligen i ett avsnitt av RikaTillsammans podcast för att diskutera skillnaderna mellan aktiv och passiv förvaltning.

Både programledaren Jan Bolmeson och vår förvaltare, partner och VD Alexander har lång erfarenhet av marknaden och förstår att det inte finns ett entydigt svar på vad som är bäst av aktiv och passiv förvaltning. Marknaden är ofta effektiv, men ibland uppstår ineffektiviteter. Aktiv förvaltning spelar en viktig roll i prissättningen, medan passiv förvaltning kan vara lämplig för många investerare. Jan och Alexander diskuterar även beteendemässiga faktorer och andra relaterade ämnen.

Du kan lyssna på podcastavsnittet av avsnitt 365 av RikaTillsammans där poddar finns, tex här.
Du kan även titta på avsnittet på RikaTillsammans Youtube-kanal, via denna länk.

Alla investeringar innebär risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Värdet på andelar kan både öka och minska, och det är möjligt att förlora det investerade kapitalet. Detta är inte ekonomisk rådgivning.

Alla investeringar innebär risk. Historisk avkastning är aldrig en garanti för framtida avkastning. Andelskurser och värden kan såväl öka som minska, och en investering kan gå förlorad. Detta är inte ekonomisk rådgivning.