CB Fonders VD och partner, Alexander Jansson, deltog nyligen i en intervju med tyska Fundview där han diskuterade vårt starka engagemang för miljö och etik, som lett till att alla fonder hos oss idag är Artikel 9-klassificerade enligt EU:s regelverk för hållbar finansiering. I intervjun berättar Alexander om hur vi på CB Fonder arbetar med miljö och etik och om hur vårt fokus på ESG startade långt innan det blev trendigt och populärt att investera hållbart.

Under de senaste åren har intresset för ESG minskat något, men för oss är ESG fortfarande en central del av vår kärnverksamhet. Vi fortsätter att integrera ESG som en nyckelkomponent i den övergripande portföljförvaltningen. Detta har gjort oss till en av få kapitalförvaltare som enbart erbjuder Artikel 9-fonder, vilket visar på vår unika position på marknaden och starka engagemang för hållbara investeringar. I intervjun diskuterar Alexander även hur vi har behållit sitt fokus på ESG, oavsett förändringar i marknadstrender, och hur detta fortsätter att vara en grundpelare i vår investeringsprocess.

För att läsa hela intervjun med Alexander Jansson i Fundview (på tyska), klicka här.

Alla investeringar innebär risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Värdet på andelar kan både öka och minska, och det är möjligt att förlora det investerade kapitalet. Detta är inte ekonomisk rådgivning.